مشاوره مسکن، مانند هر شغل دیگری، تنشها و استرسهای مخصوص به خود را دارد، و بالطبع کنترل استرس، یکی از رازهای موفقیت در این شغل است. اما چگونه تواناییمان را برای کنترل استرس بالا ببریم؟
اکثر اوقات، کنترل استرس کار مشکلی است. درواقع، بیشتر افراد وقتی دچار استرس، تنش و نگرانی میشوند، نمیدانند چگونه باید آن را مدیریت کنند تا کمترین تاثیر منفی را به همراه داشته باشد. این موضوع، در محیط کار هم صدق میکند.
همه شغلها و کارها، تنش مخصوص به خود را دارند. ولی در بعضی مشاغل مثل مشاوره مسکن، استرس و عدم کنترل آن میتواند بر روند انجام کار تاثیر بگذارد و به عاملی مخرب تبدیل شود. تصور کنید با مشترهایی سروکار دارید که میخواهند قدم بزرگی بردارند، مثلا خانه بخرند یا بفروشند. ارتباط با این مشتریها به خودی خود فشار زیادی وارد می کند. حالا اگر دائما استرس هم داشته باشید، معلوم نیست چه پیش میآید و معامله انجام می شود یا نه. از آنجایی که افراد به همدیگر، انرژی منتقل میکنند، اگر شما به عنوان مشاور استرس داشته باشید، آن را به مشتریان هم منتقل میکنید. پس لازم است بدانید چگونه باید استرس را کنترل کنید. صدها نکته برای مدیریت و کنترل استرس وجود دارد. ما در اینجا، هفت نکته را که از بقیه مهمتر هستند، جمعآوری کردهایم که به شما کمک زیادی میکنند تا حد ممکن آرام و بدون استرس باشید.
نکته اول: اهداف هوشمندانه تعیین کنید
اهدافی که تعیین میکنید باید پنچ ویژگی داشته باشند: تعریف شده و مشخص باشند؛ قابل اجرا باشند؛ در دسترس باشند؛ واقعی باشند؛ بجا و بموقع باشند. وقتی شما هدفی با چنین ویژگیهایی تعیین میکنید، در واقع روشی فوقالعاده برای رسیدن به آن در پیش میگیرید که به شما احساس رضایت میدهد. برای پیشرفت بیشتر، از یک دوست بخواهید به شما کمک کند تا درباره اهدافی که تعیین کردهاید، پاسخگو باشید. به هر یک از اهداف که رسیدید، خودتان را تشویق کنید و به اصطلاح جشن بگیرید.
نکته دوم: فهرستی از کارهایی که باید انجام دهید تهیه کنید و اول روی کارهایی که در کوتاه مدت انجام میشوند، تمرکز کنید
بعد از اینکه اهداف مورد نظر را که دارای پنج ویژگی بالا هستند، تعیین کردید، لیستی از کارهای روزانه و هفتگی تهیه کنید تا بتوانید آنها را اولویت بندی کنید. بعضی از کامپیوتر برای تهیه لیست کارهایشان استفاده میکنند. ولی بعضی دیگر، همان روش سنتی استفاده از قلم و کاغذ را ترجیح میدهند. همچنین، نرم افزارهایی هستند که میتوانید در تلفن همراهتان نصب کنید و از آنها برای برنامهریزی کارهایی که باید انجام دهید، استفاده کنید.
نکته سوم: ظرفیتتان را بالا ببرید و نسبت به خود یا دیگران بیش از حد خرده گیر و منتقد نباشید
خلاصه نکته سوم این است که برای موارد و اتفاقات کم اهمیت، خود را ناراحت نکنید. اگر بیش از حد نسبت به خودتان یا دیگران سختگیر باشید و انتقاد کنید، دیگر وقت و فرصت کافی برای تعیین اهداف و تهیه لیست کارهایی که برای رسیدن به این اهداف باید انجام دهید، باقی نمیماند. البته خوب است که برای خود، یک سری قاعده و قانون تعیین کنید و آنها را رعایت کنید، ولی سختگیر نباشید و گاهی اوقات به خودتان، یک استراحت بدهید و اجازه دهید کارها، بدون رعایت استانداردهای مورد نظرتان پیش بروند. با انتقاد از اطرافیان نه تنها چیزی به دست نمیآورید، بلکه فقط وقتتان تلف میشود. شما باید روی موارد و اموری که کنترل دارید، تمرکز کنید تا شادتر زندگی کنید.
در مطلب بعدی شما را با نکتههای بعدی چگونگی مدیریت و کنترل استرس آشنا خواهیم کرد.
