درمشاوره املاک، مانند هر شغل دیگری، بایدها و نبایدهایی وجود دارند که رعایت آنها، لازمه موفق شدن و پیشرفت شغلی است. آیا میدانید بایدها و نبایدهایی که یک مشاور املاک باید مدنظر داشته باشد، چیست؟
در مطالب قبلی، ما درباره بایدهای موفق شدن در شغل مشاوره املاک صحبت کردیم. گفتیم که یکی از کلیدهای اصلی موفقیت در این شغل ارتباط با مشتری، حتی پس از انجام معامله و خرید یا فروش خانه است، و توضیح دادیم که چگونه از اصول روانشناسی برای حفظ و پایداری این ارتباط میتوانید استفاده کنید. در مطلب زیر، مواردی را که می باید حتما از آنها پرهیز کنید توضیح میدهیم؛ اشتباهات رایجی که یک مشاور املاک باید مراقب باشد انجام ندهد. چنانچه قسمت دوم کارهایی که مشاوران املاک نباید انجام دهند را مطالعه نکردهاید از اینجا میتوانید به آن دسترسی یابید. و اما ادامه کارهایی که شما به عنوان یک مشاور املاک نباید انجام دهید:
عدم داشتن یک ارتباط خوب با دیگر مشاورین املاک
در زبان انگلیسی، اصطلاحی است با عنوان “سگ، سگ را میخورد” که کنایه از بیرحمی و ظالم بودن دارد و اینکه یک نفر برای موفق شدن و کنار زدن رقیب، هر کاری را انجام میدهد. در دنیای کسب و کار، خیلی راحت می توان چنین طرز تفکری داشت و یک رقابت سخت و ظالمانه را با رقبای کاری در پیش گرفت. ولی پیروی از این طرز تفکر، برای مشاور املاک اشتباه بزرگی است. این صنعت بر پایه روابط استوار است. وقتی، یک رابطه قوی و نزدیک با رقبای کاری برقرار میکنید، فرصتهای همکاری و مشارکتی را به دست میآورید که خودتان به تنهایی نمیتوانید کسب کنید. برعکس، وقتی از برقراری چنین رابطهای سرباز بزنید، فرصتها را از دست میدهید.
عدم آمادگی برای مواقعی که از دستمزد خبری نیست
این مورد بخصوص برای مشاورین املاکی که تازه کار خود را آغاز کردهاند، صدق میکند، به این دلیل که توقع دارند به محض انجام کار، دستمزدشان را دریافت کنند. البته این حالت ایدهآل است. ولی اکثر اوقات چنین چیزی اتفاق نمیافتد و یک مشکل کوچک میتواند باعث شود دستمزد کار به موقع پرداخت نشود. برای مدیریت کردن چنین موقعیتهایی، یک ذخیره مالی داشته باشید که حداقل جوابگوی مخارج شخصی برای یک مدت کوتاه باشد. وقتی به دستمزدی که قرار است دریافت کنید، وابسته نباشید، نگرانی کمتری خواهید داشت و با دقت و تمرکز بیشتری عمل خواهید کرد. و البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که پس از دریافت دستمزد و حق کمیسیون، بخشی از آن را برای روز مبادا و افزایش ذخیره مالی، کنار بگذارید.
عدم پیگیری مداوم
در مراحل اولیه، برقراری ارتباط و تماس انرژی و وقت زیادی لازم دارد. ولی اگر در مراحل بعدی پیگیریهای لازم را انجام ندهید، عملا تمام زحمتهایی را که در مراحل اولیه کشیدهاید به هدر خواهد رفت. برای برقراری و تداوم ارتباط با مشتری، از یک برنامه “مدیریت ارتباط با مشتری” (CRM) استفاده کنید. این برنامهها به شما کمک میکنند پیگیریهای مناسب را مرتبا انجام دهید. کلید موفقیت در مشاوره املاک پیگیری است پس از عقد قرارداد بعضی اوقات با مشتری تماس بگیرید تا در نهایت بتوانید همان ارتباط خالص و ادامه دار را که پیشتر درباره آن صحبت کردیم، ایجاد کنید.
