ملک موروثی یا ورثهای چیست؟ معامله ملک موروثی چه شرایطی دارد؟ هنگام خرید و فروش املاک ورثهای به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

خریدوفروش ملک موروثی یکی از راههای خرید و فروش املاک است که اغلب به دلیل موقعیت خوب و قیمت مناسب، برای خریداران قابل توجه است. با اینکه خریدوفروش این املاک از نظر قانونی مشکلی ندارد، اما این نوع معامله نکات مهمی دارد که اگر به آن توجه نشود، ممکن است ضرر و زیان زیادی به همراه داشته باشد.
معامله املاک موروثی قواعد و مراحل خاص خودش را دارد. اگر قصد خرید املاک موروثی را دارید، نوشته زیر کمکتان میکند که با چشم باز پای معامله بنشینید. با ما همراه باشید.
ملک موروثی یا ورثهای چیست؟
املاک موروثی در واقع املاکی است که صاحب آن فوت شده است و مطابق با قوانین و مقررات، به وراث متوفی رسیده است. در صورتی که بیش از یک ورثه وجود داشته باشد، وراث نسبت به اموال به جای مانده از فرد فوت شده، مالکیت مشاع دارند.
هنگامی که مالک فوت میکند مطابق با قانون انحصار وراثت، املاک متوفی به وراث منتقل میشود، مگر این که وصیتنامه رسمی تنظیم شده باشد و یا شرایط خاصی برای ملک تدوین شده باشد.
وراث معمولاً یا اموال به جای مانده از متوفی را بین خود تقسیم میکنند، یا اینکه اموال منقول به جای مانده از متوفی را فروخته و مبلغ حاصل از فروش را به نسبت سهمالارث بین خود تقسیم و از این طریق مالکیت مشاع بین خود را پایان میدهند.

مراحل معامله املاک موروثی
1-مشخص بودن صاحب ملک
اولین و مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کنید، این است که دقت کنید ملک به نام شخص فوتشده باشد. کافیست نگاهی به سند آن ملک بیندازید تا این مسئله به وضوح برای شما روشن شود. زیرا اگر مطمئن نشوید که ملک به نام متوفی است و سپس اقدام به خرید آن کنید، ممکن است سرتان کلاه برود.
2-گواهی انحصار وراثت
مهمترین مدرک برای معامله املاک موروثی، گواهی انحصار وراثت است. بر اساس این گواهی مشخص میشود که شما با چه افرادی در معامله ملک طرف هستید. بهتر است جهت جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی در خرید این نوع املاک، علاوه بر رویت گواهی انحصار وراثت، شناسنامه متوفی را بررسی کنید و یا با استعلام از اداره ثبت احوال، احتمال وجود ورثه دیگر را بررسی کنید.
3-بررسی وراث صغیر
قبل از معامله حتماً اسناد هويت فروشندگان شامل شناسنامه و کارت ملي را رويت و سال تولد وراث را بررسی کنید. اگر در بین وراث اشخاص کمتر از ١۵ سال وجود داشته باشند، بر اساس قانون از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع خواهند بود و حق معامله آنان به دست ولی یا قیم آنها است. یعنی شما باید برای خرید املاک موروثی، با قیم او معامله کنید.
در این موارد، قيم مجاز به فروش سهمالارث ورثه صغیر نمیباشد و باید ابتدا مجوز فروش ملک صغير را از دادسرا درخواست کند. دادستان صلاح صغير را بررسي کرده و در صورت احراز اين امر، مجوز مربوطه را صادر میکند. بنابراين خريدار میباید یس از احراز هویت قیم علاوه بر قيمنامه، مجوز واحد سرپرستی دادسرا مبنی بر اذن فروش ملک صغير را نيز مطالبه و بررسی کند.
4-بررسی وصیتنامه متوفی
حتما قبل از معامله بررسی کنید که آیا متوفی وصیتنامهای درمورد ملک موردنظر دارد یا خیر. زیرا بر اساس قانون هر شخصی میتواند بخشی از اموال خود را پس از فوتش به فرد دیگری واگذار کند. بنابراین اگر قسمتی از ملک به فردی واگذار شده باشد، آن شخص در هنگام معامله ملک حتما باید حضور داشته باشد و اگر شما از این مسئله بیاطلاع باشید، برایتان دردسرساز خواهد شد.
5-بررسی وکالتنامه
در صورتی که يکی از وراث از سوی ساير وراثی که در هنگام انجام معامله حضور ندارند، وکالتنامه رسمي برای فروش ارائه نمايد، یا اینکه وراث در خارج از کشور باشند و به شخصی برای فروش وکالت داده باشند، ضرورت دارد که به موارد زیر دقت کنید:
- وکلا باید وکالتنامه رسمی و معتبر داشته باشند. دستنوشته یا تعیین وکیل به صورت تلفنی و شفاهی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
- وکالتنامه حتما باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده و کاملا قانونی باشد.
- وراثی که در کشور حضور ندارند، باید وکالتنامه وکیل خود را در یکی از کنسولگریهای خارج از ایران تنظیم کنند.
- برای انجام معاملات، اختیارات وکیل را بررسی کنید. وکیل باید دو اجازه از سوی ورثه داشته باشد، یکی اجازه فروش و دیگری اجازه دریافت پول ملک معامله شده. در صورتی که این دو اجازه را بررسی نکنید، ممکن است وارث بعد از مدتی مدعی شوند که در وکالتنامه اجازه دریافت پول را به وکیل خود نداده و دوباره پول را از شما طلب کنند.
6-موافقت همه وراث
یکی از نکات مهم قبل از معامله ملک موروثی این است که هنگام نوشتن مبایعهنامه، حتما باید همه وراث یا وکلای آنها حاضر باشند و مبایعهنامه را امضا کنند. در صورتی که یکی از آنها حاضر به همکاری نباشد، شما نمیتوانید معامله را انجام دهید.
7-پرداخت مبلغ معامله به همه وراث
نحوه پرداخت مبلغ معامله در هنگام خریدوفروش املاک موروثی بسیار اهمیت دارد. هنگام پرداخت مبلغ فروش ملک، باید سهم هریک از وراث کاملا پرداخت شود. در ضمن حتما بررسی کنید که این ملک در وصیتنامه متوفی به فرد دیگری بخشیده نشده باشد.
معمولا خریدار همه مبلغ معامله را به یکی از وراث میدهد تا بین سایر ورثه تقسیم کند. اما این کار اشتباه است و لازم است خریدار سهم هریک از وراث را تک به تک به آنها پرداخت کند تا بعدا کسی مدعی عدم دریافت حقش نشود.
8-بررسی مفاصا حساب مالیاتی متوفی
بررسی مفاصا حساب مالیات بر ارث، یکی از موارد مهم معامله ملک موروثی است. طبق قانون وراث باید حداکثر تا ۶ ماه، اظهارنامه مالیات بر ارث را ارائه کنند تا اداره مالیات با توجه به داراییهای منقول و غیرمنقول متوفی، بررسیهای لازم را انجام دهد و بدهیهای مالیاتی شخص فوت شده را اعلام کند تا مفاصا حساب مالیاتی صادر گردد.
بنابراین حتما بررسی کنید ملکی که قرار است معامله کنید در فهرست اموال متوفی در این مفاصا حساب باشد. اگر در فهرست نبود، از انجام معامله خودداری کنید. جهت محکمکاری حتی میتوانید هنگام خرید و فروش ملک موروثی به مراجع ذیربط قانونی مراجعه کنید تا از مراحل آن به صورت دقیق و کامل اطلاع پیدا کنید.
9-نگهداری مدارک و مستندات مهم
به منظور پيشگيری از مشکلات احتمالی در املاک موروثی، توصيه میشود که در مبایعهنامه تنظیم شده بين وراث و خريدار، شماره و مشخصات و مرجع صدور تمامی مدارک و مستندات اعم از شماره سريال سند مالکيت ملک مورد معامله، گواهي حصر وراثت، مفاصا حساب ماليات بر ارث، قيمنامه، وکالتنامه، وصيتنامه، پايانکار شهرداری، مجوز صادره از واحد سرپرستی دادسرا مبني بر تجويز فروش ملک صغير و غيره درج شوند.
همچنین بهتر است خريدار تصويری از مدارک و مستندات ذکر شده را از فروشندگان دريافت و نزد خود نگهداری کند. در این صورت چنانچه بعد از تنظيم مبايعهنامه و قبل از حضور در دفترخانه، بين فروشندگان (وراث) و خريدار اختلافی به وجود آيد که بر اثر آن فروشندگان حاضر به انجام تعهدات خود نباشند، خريدار میتواند با اقامه دعوی الزام به تنظيم سند رسمی انتقال را از مراجع قضاپی درخواست نماید.

قوانین مزایده ملک ورثهای
مزایده به معنای فروش چیزی به بیشترین قیمت پیشنهادی است. پیش از اجرای مزایده، ملک به وسیله کارشناس دادگستری ارزیابی شده و سپس مبلغ تعیین شده، به عنوان مبلغ ابتدایی مشخص میشود. در مزایده ملک موروثی به نکات زیر توجه کنید:
-در مزایده فروش، به غیر از هزینه آگهی، هزینه دیگری برای وراث وجود ندارد.
– در صورتی که یکی از وراث بخواهد ملک موروثی مزایده شده را از بقیه وراث بخرد، این کار فقط با داشتن مجوز دادگاه امکانپذیر است.
– برنده مزایده فردی است که بیشترین قیمت را پیشنهاد داده است و در این مورد هیچ استثنایی وجود ندارد.
نکات حقوقی مهم قبل از معامله ملک ورثهای
• قتل غیرعمد مانع از توارث نیست. فقط قتل عمد است که مانع از به ارث بردن قاتل از مقتول میشود.
• هیچیک از وراث نمیتوانند سهمالارث سایر ورثه را بدون اجازه بفروشند. فروش سهمالارث سایر ورثه بدون اجازه سایر وراث، مصداق بزه انتقال مال غیر است و باطل است.
• دادگاه حقوقی، صلاحیت رسیدگی به تقاضای افراز املاک مشاع موضوع ارث را داراست.
• اگر به نحوه ابلاغ برگ مالیات بر ارث و اجرای آن، اعتراضی دارید، قبل از دیوان عدالت اداری، ابتدا باید در هیئت حل اختلاف مالیاتی بررسی و رسیدگی شود.
• اگر متوفی دیونی همچون مهریه داشته باشد، مبلغ این دیون ابتدا از اموال او کسر شده و سپس مالیات بقیه اموال تعیین میشود.
سوالات متداول:
املاک موروثی در واقع املاکی است که صاحب آن فوت شده است و مطابق با قوانین و مقررات، به وراث شخص فوت شده رسیده است. در صورتی که بیش از یک ورثه وجود داشته باشد، وراث نسبت به اموال به جای مانده از فرد فوت شده، ماکیت مشاع دارند. هنگامی که مالک فوت میکند مطابق با قانون انحصار وراثت، اموال وی به وراث منتقل میشوند، مگر این که وصیتنامه رسمی تنظیم شده باشد و یا شرایط خاصی برای ملک تدوین شده باشد.
بله. در صورتي که يک يا چند نفر از وراث در هنگام تنظيم مبايعهنامه حضور نداشته باشند و یا بنا به عللی مخالفت نموده و حاضر به فروش سهم موروثی و مالکانه خود نباشند، در آن صورت خريدار با مشکلات بسيار جدی مواجه خواهد شد.
برای فروش ملک موروثی، در صورتی که یکی از وراث اجازه ندهد که ملک به فروش برسد و سهم دیگر وراث را نیز نخرد، این امکان وجود دارد که به دادگاه جهت مشخص کردن سهم هرکدام از وراث و دریافت مجوز فروش ملک مراجعه کرد.
هرگاه بین وراث فرد صغیر و محجوری وجود داشته باشد، سهم او به ولی یا قیم و یا وصی او سپرده میشود.
زیرا ممکن است بعد از تنظیم مبایعهنامه و پیش از حضور در دفترخانه، بین وراث و خریدار ملک اختلاف نظر به وجود آید که باعث شود فروشندگان از تعهدات خود سر باز زده و حاضر به تنظیم سند رسمی نشوند. در اینگونه موارد خریدار میتواند به مراجع قضایی مراجعه نماید و با ارائه تصویر مدارک و مستندات و اقامه دعوا در خصوص الزام به تنظیم سند رسمی، از حقوق خود دفاع کند.
برای اینکه کار فروش راحتتر صورت گیرد، همه وراث میتوانند به یک نفر وکالت فروش بدهند. بهتر است این وکالتنامه در دفترخانه رسمی و معتبر انجام شود.
در صورتی که سهم وراث در گواهی انحصار وراثت مشخص شده باشد، وراث میتوانند با وکالتنامه سهم خود را به غیر انتقال دهند.
بله. در صورتی که یکی از وراث بخواهد ملک موروثی مزایده شده را از بقیه وراث بخرد، این کار فقط با داشتن مجوز دادگاه امکانپذیر است. برنده مزایده فردی است که بیشترین قیمت را پیشنهاد داده و در این مورد هیچ استثنایی وجود ندارد.
بله. فقط قتل عمد مانع ارث بردن قاتل از مقتول میشود و قتل غیرعمد مانع از توارث نیست.
خیر. هنگام پرداخت مال به عنوان مبلغ فروش ملک، باید هریک از وراث دریافت سهم خود را کتبا تایید کنند. در ضمن حتما بررسی کنید که این ملک در وصیتنامه شخص متوفی به فرد دیگری بخشیده نشده باشد.
بله. خرید و فروش این املاک ازنظر قانونی مشکلی ندارد، اما این نوع معامله نکات مهمی دارد که اگر به آن توجه نشود، ممکن است ضرر و زیان زیادی برای خریدار به همراه داشته باشد. پس حواستان را جمع کنید.
اگر در مورد معامله ملک موروثی نظر یا سوالی دارید، حتما در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منزلم را درسال 86 بصورت وکالت بلاعزل رسمی خریداریکردم .وام داشت ودرروز بانک مسکن بود امسال ضمن تسویه وام اقدام یه فروش آن گرفتم .قولنامه ای در بنگاه نوشتیم ورفتم دفترخانه.دفترخانه استعلام ازثبت گرفت وگفت مالک اصلی فوت کرده وکالت شما باطل است وحق معامله ندارید.راهکارقانونی آن چیست؟ای بنگاه میتواندضرروزیان ازمن بگیرد.تشکر
در شرایط وکالت بلاعزل، اگر موکل فوت کند، و خریدار هنوز سند مالی که خریده است به نام نزده باشد، باید وراث متوفی برای انتقال و امضای سند رسمی اقدام کنند. چون قرارداد با فوت موکل فسخ شده است.
يك سوال
يكي از وراث ( خواهرم) در خارج از ايران هست
كار انحصار وراثت انجام شده و سهم هر كس از ارث مشخص است
ايا ميتوان سهم برادرم را بدون اينكه وكالت نامه از خواهرم كه در خارج است بخرم؟
سهم الارث با توافق آنان قابل خرید است. اگر رضایتی به فروش نداشته باشند شما میتوانید در دادخواست تقسیم ترکه و یا فروش مال مشاع در مزایده دادگاه، ملک را بخرید.
سلام
پدر ما فوت شدن .برادر بزرگتر سه هزار متر خریداری دلرن .پدر برای ایتکه برای ما مشکلی ا ز طرف اون پیش نیاد به ماهم خط با مقدار مشخص و جایگاه مشخص خط خریداری دادن. الان برادر ما هر چقدر میگیم حضور نمیان.
ما چطوری اقدان کتیم برای گرفتن زمینی که خط خریداری داریم
خیلی ممنون
سلام،من پدرم فوت شده و مادربزرگم نیز جزو وراث است میخواهیم سهم الارث مادربزرگم را به اسم خودم کنم ولی بگونه ای که بعد از فوت مادربزرگم کسی ادعایی نداشته باشد چه نوع قردادی باید بنویسم؟(اموال یک زمین قولنامه ای و یک خانه قراردادی تعاونی ساز که فعلا بدون سنده)
سلام
ایشون میتونند نسبت به یک سوم اموالشون نسبت به شما وصیت کنند، اما برای همه اموال باید انحصار وراثت کنید و سهمها مشخص شود و در زنده بودنشون به نام شما سند بزنند. البته در مورد سوال شما بهتر است از طريق قراردادی كه وكيل دادگستری تنظيم میکند به خواسته خود برسید.
با سلام
من یک ملک مسکن مهر خریداری کردم که هنوز سندی صادر نشده و دارای وام بانکی هست و قولنامه بین خودمان نوشته ایم همراه با شهود که این ملک فروخته شده
الان صاحب ملک فوت شده
و الان قصد فروش ملک دارم
ایا با همون برگ قولنامه ای که دارم میتوانم ملک را بفروشم ..وراث هیچ ادعایی نسبت به ملک ندارن و درجریان فروش بوده اند
ایا حصر وراثت و حضور وراث برای فروش ملکی که خریده ام نیاز هست یا با همون برگه ای که دارم کفایت میکند برای فروش ملک
درضمن ملک همانطور که گفتم مسکن مهر است و سندی هنوز تحویل ندادن
ممنون میشم جواب بنده رو بدین
خریدار ملکی هستم که مالک ان مادری بود که دو پسر و دو دختر دارد و همسرش نیز فوت شده از این چهار فرزند یک پسر و یک دختر مخالف فروش هستند و یک پسر و یک دختر موافق چکار کنم که به مشکل برخورد نکنم
سلام
یکی از نکات مهم قبل از معامله ملک موروثی این است که حتما باید همه وراث یا وکلای آنها حاضر باشند و مبایعهنامه را امضا کنند. در صورتی که یکی از آنها حاضر به همکاری نباشد، شما نمیتوانید معامله را انجام دهید. در ضمن هیچیک از وراث هم نمیتوانند سهمالارث سایر ورثه را بدون اجازه بفروشند. فروش سهمالارث سایر ورثه بدون اجازه سایر وراث، مصداق بزه انتقال مال غیر است و باطل است. بهتر است قبل از معامله وراث را راضی کنید.
عالیهممنونیم
با عرض سلام ما یک خانه دارییم که پدر مرحوممان ۳دنگ انرا برای برادرم داده است ودر بقیه ۳دنگ هم سهیم است ودر وصیت نامه نوشته که این ملک را به صورت عادلانه به قیمت روز به این برادرم بدهیم بعد از قیمت گذاری آیا پول شهرداری هم ار تمام وراث گرفته شود یا آنکس که صاحب ان خانه میشود لطفا راهنمای کنید
سلام
روال قانونی به این صورت است که از ارزش همه اموال ابتدا بدهیهای متوفی و مالیات و دیگر بدهی باید پرداخت شود، سپس اگر وصیتنامهای وجود نداشتهباشد، با توجه به ضوابط قانونی، سهمالارث ورثه تعیین و بر اساس میزان هرکدام به آنها مالیات تعلق میگیرد.
اگر همه ی کارهای قانونی انجام شود و کارهای شهرداری دارایی و تنظیم سند و فقط امضا فروشنده و خریدار اگر آیا دردفتر خانه ی رسمی باز هم حضور ورثه واجب است با مدارک آنها کافی است . لطفا راهنمایی کنید . زیرا این اتفاق برای فرزند صغیر من و پنهان کردن حقیقت به دست فرزند بزرگم که به سن قانونی رسیده و فرزند صغیر کوچکم با قیومیت من که پسر بزرگم با دروغ گویی از دادسرا نامه اجازه ی امضای من را به جای فرزند کوچکم گرفته آیا در دفتر خانه در آخرین مرحله وحود من لازم هست که باید باشم و جلوی این مورد را بگیرم که حق فرزند صغیرم را فرزند بزرگم با دروغ تسخیر نکند لطفا تومه و پاسخ دهید متشکرم خانم غریبه ی اینانلو یعمورلو مادر صغیر 11 ساله ام میلاد اکبرلو و فرزند 30 ساله ام مهدی اکبرلو فردا سند امضا شود کار صغیر من امام است و حق ارث اون رو برادرش خیلی راحت برمی دره
سلام
در این موارد، قيم مجاز به فروش سهمالارث ورثه صغیر نمیباشد و باید ابتدا مجوز فروش ملک صغير را از دادسرا درخواست کند. دادستان صلاح صغير را بررسي کرده و در صورت احراز اين امر، مجوز مربوطه را صادر میکند.
سلام وقت بخیر
ما یه آپارتمانی رو می خواهیم معامله کنیم
که
آپارتمان به نام یه مردی هست که جانباز بوده فوت کرده شهید شده
سه تا ورثه داره
دختر شهید
زن شهید
مادر شهید که حق میخاد
و زن شهید با مادر شهید اختلاف دارن
حالا زن شهید که می خواد این آپارتمان رو با ما معامله کنه میگه 700میلیون باید بدیم به مادر شهید که به نوه اش مصالحه نامه بده و کل معامله 900 میلیون هست 200 میلیون رو نگه میداریم واسه سند آیا این که مادر شهید مصالحه میده درست این کار ما قولنامه کنیم یا ایراد داره معامله ما
فردا زن نیاد از ما حق بخواد
خواهشمندم پاسخ درخواستم رو بدید این برنامه خیلی عالی و منتظرم راهنمایی شما هستم عالی سپاسگزارم
سلام زمینی از پدر بزرگ برای بچه هایش به ارث گذاشته شده .برخی از فرزندان فوت کرده اند که در این صورت بچه هایشان ارث میبرن .مشکل اینجاست که هیچ کس حاضر نیست دنبال کارهای اداری فروش زمین برود . سوال اینجاست که آیا یک نفر از وراث میتواند شخصا به دادگاه مراجعه و درخواست کند دولت واسط شده و ملک را به نفع همگی وراث بفروش برساند یا نیاز به موافقت وراث است ؟ ممکن است وراثی با فروش موافق نباشند یا بخواهند سهمشان را نگه دارند و بقیه بخواهند بفروشند .درخواست حکمیت قانون توسط یکی از ورثه .
سلام
گام اول در تقسیم ارث، داشتن گواهی انحصار وراثت است. ابتدا گواهی انحصار وراثت را از شورای حل اختلاف بگیرید. سپس دادخواست تحریر و تقسیم ترکه از دفاتر قضایی را ثبت کنید.یکی از مهمترین مراحل گرفتن ارث ، تصفیه ترکه است به این معنی که در ابتدا بایستی دیون متوفی پرداخت شود. در مرحله بعد در صورتی که توافقی بین بازماندگان شکل نگیرد دادگاه برای رسیدگی به موضوع، کارشناس تعیین خواهد کرد. اگر یک یا چند نفر از ورثه راضی به تقسیم ترکه نباشند،ک سی که مایل است اموال تقسیم شود باید از دادگاه تقسیم ترکه را درخواست نماید. رضایت یا عدم رضایت سایر وراث مانع تقسیم ارث نیست.
سلام وقت بخیر
ما یه آپارتمانی رو می خواهیم معامله کنیم
که
آپارتمان به نام یه مردی هست که جانباز بوده فوت کرده شهید شده
سه تا ورثه داره
دختر شهید
زن شهید
مادر شهید که حق میخاد
و زن شهید با مادر شهید اختلاف دارن
حالا زن شهید که می خواد این آپارتمان رو با ما معامله کنه میگه 700میلیون باید بدیم به مادر شهید که به نوه اش مصالحه نامه بده و کل معامله 900 میلیون هست 200 میلیون رو نگه میداریم واسه سند آیا این که مادر شهید مصالحه میده درست این کار ما قولنامه کنیم یا ایراد داره معامله ما
فردا زن نیاد از ما حق بخواد
سلام موروثی داریم که هیج کدام از وراث توان خرید ندارند
و امکان اینکه در مزایده به علت موقعیت آن به فروش نرود چگونه میتوان به سهم خود برسیم
وارثی که زمین در تملک آن هست مصالحه نمیکند و دارای املاک زیادی هست
با تشکر
باسلام من یک خانه با وکلات بلاعرض خریداری کردم صاحب خانه فوت شد ورثه حاضر نیستن انحصار وراثت انجام بدن ولی حاضرن وکلات بدن آیا میشود با وکلت وراث کاری کرد یا میشود دوباره مابیع نامه از واراث و وکلات از آنها گرفت اگر راهنمایی کنید ممنون میشم
بنده ملکی را میخواهم بخرم که یکی از وراث رضایت نمیدهد یکسال دنبالش رفتم بی فایده بود ولی مابقی میگویند ما میفروشیم بهت حالا میخوام بدونم اگر بنده ۴ونیم دنگ اونها رو بخرم میتونم ساکن بشم و اینکه اون یکنفر که رضایت ندارد میتونه بیاد ساکن بشه ؟واینکه برای فروش میتونه با قیمت نجومی بفروشه ب من؟چطوریه لطفا کامل توضیح بدید ممنونم
امیرحسین حاجی حسن ۳۰۳:
سلام
یه راهنمایی میخواستم ازتون درباره انحصار وراثت
من کار مالیات مادربزرگم تموم شده رفتیم یه برگه دادن که گفتن میتونین برین ملک بفروشین به وراث یا پدرتون اما اونا نمیخرن ما الا باید چیکار کنیم
کلا ۱۱۲متر که نصفش برای پدربزرکمه
سهم مادربزرگم میشه ۶۸ متر
الا تقریبا ۱۵ متر میشه برای پدرم ولی به غیر از پدربزرگم یا وراث کسی دیگه ای نمیخره
اوناهم نمیخرن
باید چیکار کرد
سلام
پدرم در زمان حیات ملکی را بنام خودش قولنامه کرده بود ولی با پرداخت بیعانه،،و باقی ثمن معامله را اینحانب پرداخت کردم و بعد از حدود بیست سال پدرم فوت نمود ، و الان باتوجه به روند تورم بهای ملک بالا رفته و بقیه ورثه حاضر به همکاری با اینجانب نیستند ،البته مادرم و یکی از برادرانم و یکی از خواهرانم حرف های اینجانب را تایید میکنند ولی متاسفانه بقیه ورثه که دو برادر و دو خواهرند حاضر به پرداخت حق اینجانب نیستند و اینجانب تنها رسید پرداخت پول ثمن معامله که در تاریخ قولنامه و تحویل زمین از حسابم خارج شده را دارم و همچنین ملک مورد نظر که بصورت باغ میباشد در تصرف اینجانب هست و امور از قبیل رسیدگی و ابیاری باغ هم بگردن من هست لطفا مرا راهنمایی کنید چطور میتوانم بحقم برسم ،،؟
سلام وقت بخیر
پدرم فوت کرده و یک خانه ویلایی ارث گذاشته
سه تا برادریم و دوتا خواهر
من با یکی از برادرام مخالف فروشیم و دوتا خواهرام با یکی از برادرام موافق فروش
آیا اونا میتونن سهم مارو که راضی نیستیم بفروشن از طریق دادگاه؟چون ما از خونه میخوایم و توش ساکن بشیم به مقدار سهممون و راضی به فروش نیستیم ، و به ما هم گفتن یا باید بفروشی یا سهم ماهم بخری، ما نه سهممون رو میفروشیم نه پول داریم سهم اونارو بخریم .
اونا میتونن با دادگاه سهم بقیه رو با اجبار بفروشن؟؟
باسلام وخسته نباشید.من دو سوال دارم.. مادرم دوساله فوت شده و من درخارج از کشور زندگی میکنم حتی زمان فوت مادر جنازه مادرم رو ندیدم به علت خارج از کشثر بودنم. خانه ای ازمادر مانده که بدهی وام بانکی دارد ضامنش هم من بودم و اقساط بانکی خانه رو هنوز دارم پرداخت میکنم. اما یکی از وراث ازطریق دادگاه درخواست تقسیم ترکه کرده. ایادر نبود من دادگاه میتواند خانه را بفروشد؟ چون من اصلا راضی به فروش خانه یادگار مادرم نیستم. سوال دوم از ملک بجا مونده مادر به عنوان ارثیه ایا سهم دختر و پسر بصورت مساوی میرسه یاخیر؟
ما مغازه ای داریم که حدود 3.5 میلیارد هست و سرقفلی است و پنج تا خواهر برادریم.میخواستم بدونم تمام هزینه های دولت مثل مالیات و غیره در کل چجوری و چقدر حساب میشه؟
سلام من ی ملک که مزایده گزاشته شده را میخواهم بخرم ،ایا امکانش هست که قبل از مزایده از طرف یکی از وراث این ملک را خرید؟ اگر همه وراث راضی باشند ؟